Німеччина і «українська проблема» у поглядах Євгена Коновальця (1930-і рр.) - Гавришко, М. (Український визвольний рух, 2011)
У публікації простежується ставлення провідників Організації
Українських Націоналістів, зокрема Євгена Коновальця, до закордонної політики нацистської Німеччини у 1930-х рр. Особлива увага
присвячена аналізу уявлень українських націоналістів про можливу
роль Третього Райху у вирішенні українського питання. The article deals with the attitude of the Organization of Ukrainian
Nationalists leaders, namely Yevhen Konovalets, to the foreign policy of
the Nazi Germany in 1930s. Special attention is paid to the analysis of
the Ukrainian nationalists views on eventual role of the Third Reich in a
determination of the Ukrainian question.