Реакція Західної України на Голодомор - Онишко, Л. (Український визвольний рух, 2011)
У даній статті розглянуто зусилля жителів західноукраїнських земель,
скеровані на організацію різносторонньої допомоги голодуючим
УСРР, проаналізовано способи надання допомоги і розглянуто їх наслідки, які стали визначальними у ставленні українців до радянської
системи. The article issues efforts of Ukrainians, lived in Western Ukraine, to organize
a helping hand for starving population of the UkrSSR. Methods of
providing help and its effects that were determinating the Ukrainian’s attitude
towards the Soviet system are analyzed.