Вплив тидіазурону на процеси морфогенезу в культурі in vitro м'якої пшениці - Бавол, А.В.; Дубровна, О.В.; Лялько, І.І.; Зінченко, М.О. (Физиология и биохимия культурных растений, 2011)
Досліджено вплив синтетичного фітогормону — тидіазурону (ТДЗ) на утворення морфогенного калюсу з експлантатів верхівки пагона проростків пшениці та регенерацію пагонів. Установлено, що процеси морфогенезу залежать від концентрації ТДЗ у поживному середовищі. ТДЗ концентрацією 0,25 мг/л стимулює утворення морфогенного калюсу та регенерацію пагонів м’якої пшениці. Исследовано влияние синтетического фитогормона — тидиазурона (ТДЗ) на образование морфогенного каллюса из эксплантатов верхушки побега проростков пшеницы и регенерацию побегов. Установлено, что процессы морфогенеза зависят от концентрации ТДЗ в питательной среде. ТДЗ концентрацией 0,25 мг/л стимулирует образование морфогенного каллюса и регенерацию побегов мягкой пшеницы. Influence of the synthetic phytohormone thidiazuron (TDZ) on formation of morphogenic callus from explants of shoot apex of wheat seedlings and shoots regeneration has been investigated. It is shown, that processes of morphogenesis are depended on TDZ concentration in a nutrient medium. TDZ stimulated formation of morphogenic callus and regeneration of wheat shoots in concentration of 0.25 mg/l.