Варіабельність морфометричних показників генеративних і вегетативних органів деяких видів орхідних - Шейко, О.А.; Мусатенко, Л.І. (Физиология и биохимия культурных растений, 2011)
Досліджено сім морфометричних показників у деяких дикорослих видів родини Orchidaceae Juss. Виявлено широку варіабельність кількісних показників і лінійних розмірів генеративних органів. Лінійні розміри вегетативних органів менш змінні. Можливо, це обумовлено стабільністю, яка склалася на генетичному рівні в процесі еволюції. Исследованы семь морфометрических показателей у некоторых дикорастущих видов семейства Orchidaceae Juss. Выявлена широкая вариабельность количественных показателей и линейных размеров генеративных органов. Линейные параметры вегетативных органов менее изменчивы. Возможно, это обусловлено стабильностью, которая сложилась на генетическом уровне в процессе эволюции. Investigations of 7 morphometric indices of some wild species of family Orchidaceae Juss. detected wide variability of quantitative indices and linear dimensions of generative organs. The linear parameters of vegetative organs are more conservative. This fact possibly conditioned by the stability which was formed on genetic level in evolutionary process.