Активність деяких антиоксидантних ферментів у рослинах озимої пшениці у природних умовах загартування

Досліджували динаміку вмісту пероксиду водню й активності супероксиддисмутази, аскорбат- і гваяколпероксидази у листках рослин озимої пшениці 12 генотипів упродовж загартування у природних умовах. Виявлено монотонне зростання активності аскорбатпероксидази та коливальний характер змін решти дослідже...

Ausführliche Beschreibung

Gespeichert in:
Bibliographische Detailangaben
Datum:2011
Hauptverfasser: Майор, П.С., Захарова, В.П., Великожон, Л.Г.
Format: Artikel
Sprache:Ukrainian
Veröffentlicht: Iнститут фізіології рослин і генетики НАН України 2011
Schriftenreihe:Физиология и биохимия культурных растений
Online Zugang:https://nasplib.isofts.kiev.ua/handle/123456789/66436
Tags: Tag hinzufügen
Keine Tags, Fügen Sie den ersten Tag hinzu!
Назва журналу:Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
Zitieren:Активність деяких антиоксидантних ферментів у рослинах озимої пшениці у природних умовах загартування / П.С. Майор, В.П. Захарова, Л.Г. Великожон // Физиология и биохимия культурных растений. — 2011. — Т. 43, № 6. — С. 507-512. — Бібліогр.: 21 назв. — укр.

Institution

Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
Beschreibung
Zusammenfassung:Досліджували динаміку вмісту пероксиду водню й активності супероксиддисмутази, аскорбат- і гваяколпероксидази у листках рослин озимої пшениці 12 генотипів упродовж загартування у природних умовах. Виявлено монотонне зростання активності аскорбатпероксидази та коливальний характер змін решти досліджених показників, що пояснюється мінливістю температурного чинника. Між активністю супероксиддисмутази і гваяколпероксидази на дослідженому часовому відрізку та між активністю супероксиддисмутази й аскорбатпероксидази впродовж періоду загартування з мінусовими температурами виявлено тісну позитивну кореляцію, що може свідчити про високу збалансованість антиоксидантного захисту в клітинах рослин озимої пшениці під час адаптації до холоду.