Щодо механізму формування рентабельності у сфері товарообороту (на прикладі ТОВ ОТД «Сонячна долина») - Гладченко, Л.І. (Економічні інновації, 2010)
Розроблено інтегрований механізм формування ціни продажу для торгівельного підприємства. Запропоновані заходи щодо ліквідації збитковості основної економічної діяльності (торгівельної) ТОВ Одеський Торговий Дім «Сонячна долина»: а) упорядкування економіко-бухгалтерської системи; б) впровадження системи управління витратами і розробка організаційної структури системи управління витратами. Проведені розрахунки економічного ефекту від запропонованих заходів по ліквідації збитковості торгівельної діяльності. Integrated mechanism of price formation has been worked out for the trading enterprise. The following measures for elimination of damage of the main trading activities have been suggested: a) adjustment of the economic and accounting system; b) adoption and development of the organizational structure of the cost management and cost-saving system. Calculations of economical effect of suggested measures for elimination of the damage in trading activities have been made.