Поняття людського капіталу, його сутність та місце в системі економічних відносин - Горячук, В.Ф. (Економічні інновації, 2010)
В статті розглянуті питання еволюції поняття людського капіталу, зроблено порівняльний аналіз фізичного та людського капіталу, визначена особлива роль моральної складової людського капіталу як вектору його використання, сформульовано парадокс про вплив моралі на вартість людського капіталу, здійснено аналіз людського капіталу як сукупності економічних відносин. In article questions of evolution of concept of the human capital are considered, the comparative analysis of the physical and human capital is made, the special role of a moral component of the human capital as vector of its use is determined, the paradox about influence of morals on cost of the human capital is formulated, the analysis of the human capital as sets of economic relations is carried out.