Научное направление "Селеведение" в ТНУ - Олиферов, А.Н. (Кримський науковий центр НАН України і МОН України, 2009)
Статья посвящена истории и основным результатам исследований по изучению селевых потоков в ТНУ. Перечислены основные темы по этому направлению и их итоги. Рассмотрен вопрос подготовки кадров и международного признания исследований. Стаття присвячена історії та основним результатам досліджень по вивченню селевих потоків у ТНУ. Перераховано основні теми по цьому напрямку і їхні підсумки. Розглянуто питання підготовки кадрів і міжнародного визнання досліджень. Article is devoted to history and the basic results of researches on studying mudflows in the TNU. The basic themes and their results of researches are listed. The question of a professional training and the international recognition of researches is considered.