Протидія Служби безпеки ОУН(Б) політично-пропагандистським та культурно-освітнім заходам радянської влади на території ПЗУЗ (1946—1951 рр.) - Антонюк, Я. (Український визвольний рух, 2012)
У статті простежено протистояння Служби безпеки ОУН(б) та радянської влади на території Волинської, Рівненської, а також частин Житомирської і Брестської областей у 1946—1951 рр. в ідеологічній сфері. Проаналізовано форми та методи боротьби, які застосовували протилежні сторони, подана оцінка їх доцільності та ефективності. The article analyses the propaganda confrontation of the Security Service OUN(b) and Soviets in the Volyn, Rivne, partly Zhytomyr and Brest part regions in 1946—1951, kinds and methods of warfare that were used by the opposing sides. The evaluation of their feasibility and effectiveness is made.