Економічна безпека як обєкт наукового аналізу - Стулова, І.М. (Економічні інновації, 2010)
В статті розглядається поняття економічної безпеки як підсистема національної безпеки. Проводиться аналіз існуючих визначень економічної безпеки в вітчизняній та зарубіжній літературі. Розглядається специфіка економічної безпеки залежно від рівня її гарантування (держава, регіон, підприємство, особа). In the paper we investigate the concept of Economic Safety as a sub-system of national safety. We analyze the present determinations of Economic Safety in national and international scientific literature. The specific features of Economic Safety depending on the levels of its guarantees (national, regional, enterprise, individuals) are described.