Індивідуальна радіочутливість людини: цитогенетичні аспекти - Дьоміна, Е.А.; Рябченко, Н.М.; Бариляк, І.Р. (Цитология и генетика, 2007)
Відповідно до фундаментальних положень радіаційної цитогенетики розроблено та апробовано схему цитогенетичного дослідження індивідуальної радіочутливості умовно здорових осіб з використанням хромосомного тесту (G₂-assay). В соответствии с фундаментальными положениями радиационной цитогенетики разработана и апробирована схема цитогенетического исследования индивидуальной радиочувствительности условно здоровых лиц с использованием хромосомного теста (G₂ -assay). In accordance with the fundamental principles of the radiation cytogenetics the scheme of cytogenetical examinations of individual radiosensitivity of relatively healthy donors on the basis of chromosomal test (G₂-assay) has been developed and tested.