Прояв частоти хіазм в мейоцитах поперекових секцій пиляка у представників роду Capsicum L. - Монтвід, П.Ю. (Цитология и генетика, 2009)
Проведено дослідження частоти хіазм в мейоцитах трьох поперекових зон (вільний кінець, середина, основа) пиляка у представників роду Capsicum. Виявлено, що найбільші значення сумарної частоти хіазм спостерігалися в мейоцитах вільного кінця пиляка в порівнянні з його серединою та основою. Зроблено висновок, що особливості розподілу кросоверних подій вздовж пиляка є результатом його анатомічної будови. Проведено исследование частоты хиазм в мейоцитах трех поперечных зон (свободный конец, середина, основание) пыльника у представителей рода Capsicum. Установлено, что наибольшие значения суммарной частоты хиазм наблюдались в мейоцитах свободного конца пыльника по сравнению с его серединой и основанием. Сделан вывод, что особенности распределения кроссоверных событий по длине пыльника являются следствием его анатомического строения. Investigations concerning chiasma frequencies in meiocytes of three anther zones (free end, middle, base) in the cultivated and wild species of Capsicum genus have been carried out. It is revealed that maximum indices of total chiasma frequency were observed in the anther free end in comparison with its middle part and base. The conclusion is drawn that regularities of distribution of recombination indices are the result of the anther anatomy structure.