Протипухлинна активність комплексних препаратів у культурі клітин картоплі, трансформованих Agrobacterium tumefaciens - Коваленко, О.Г.; Поліщук, О.М.; Ісакова, В.О. (Цитология и генетика, 2009)
Комплексні препарати (КП) за участю дріжджового манану, діацетил-2,4-діоксигексагідро-1,3,5-триазину, ціаногуанідину, алкансульфокислот та вторинних метаболітів Pseudomonas sp. мають інгібуючу активність щодо пухлин, індукованих A. tumefaciens в культурі паренхіми бульб картоплі. Протипухлинна активність КП, як правило, вища при профілактичному, ніж при терапевтичному застосуванні препаратів. Показана ингибирующая активность комплексных препаратов по отношению к опухолям, индуцированным A. tumefaciens в культуре паренхимы клубней картофеля. В состав препаратов входят дрожжевой маннан, диацетил-2,4-диоксигексагидро-1,3,5-триазин, цианогуанидин, алкансульфокислоты или микробные метаболиты Pseudomonas sp. Противоопухолевое действие препаратов выше при использовании их как профилактических, нежели терапевтических средств. Antitumor and antibacterial activity of complex preparations consisting of yeast mannan, diacetile-2,4-dioxo-hexahidro-1,3,5-triasine, cianohyanidine, alcansulfonic acids (emulsifier E-30), and microbial metabolites was studied. The investigation was carrying out on explants of tuber potato parenchyma infected by Agrobaсterium tume-faciens. We found that preparations have the antitumor activity. The most activity was exhibited by addition of preparations to the cultural medium and treatment of explants before of infection.