Ідентифікація системи генетичного контролю вмісту білка в зерні озимої пшениці - Лиса, Л.Л. (Цитология и генетика, 2009)
Встановлено адитивно-домінантну систему генетичного контролю вмісту білка в зерні озимої пшениці. Продемонстровано провідну роль адитивних ефектів в експресії генів, що контролюють білковість зерна озимої пшениці. Показано, що успадкування гібридами рівня вмісту білка в зерні відбувається за проміжним типом. Additive dominant system of genetic control of winter wheat grain protein content has been determined. The main role of additive effects in expression of genes of protein content has been demonstrated. The intermediate type of inheritance of grain protein content level in hybrids has been shown.