Ідентифікація генотипів клонів винограду за допомогою мікросателітних маркерів - Бочарова, В.Р.; Ковальова, І.А.; Мазуренко, Л.С. (Цитология и генетика, 2009)
Проведено SSR-аналіз клонів підщепних, технічних та столових сортів винограду. Отримана алельна характеристика за мікросателітними локусами клонів сортів винограду може бути використана для ідентифікації та паспортизації генотипів клонів винограду. Виявлено високий рівень мутаційної мінливості у клонів підщепних та технічних сортів. Отримано ДНК-паспорти перспективних клонів. Результати генотипування можуть бути використані для реєстрації клонів і захисту прав селекціонерів. Проведен SSR-анализ клонов подвойных, технических и столовых сортов винограда. Полученная аллельная характеристика по микросателлитным локусам может быть использована для идентификации и паспортизации генотипов клонов сортов винограда. Выявлен высокий уровень мутационной изменчивости у клонов подвойных и технических сортов. Получены ДНК паспорта перспективных клонов. Результаты генотипирования могут быть использованы для регистрации клонов и защиты прав селекционеров. SSR-analysis of a number of clones of rootstock, technical and table grape cultivars has been carried out. Allele microsatellite loci characteristics can be used for genotype identification of grape cultivar clones. High level of mutational variability among the studied clones of rootstock and technical cultivars has been revealed. DNA-passports of perspective clones were created. The results of genotyping can be used for clone registration and protection of rights of breeders.