Пріоритети кластерного розвитку економіки Українського Причорномор’я - Єрмакова, О.А. (Економічні інновації, 2011)
У статті за допомогою коефіцієнтів концентрації промисловості досліджено, перспективні для формування кластерів, види економічної діяльності в регіонах Українського Причорномор’я. Морегосподарський комплекс Українського Причорномор’я визначено як один із пріоритетних напрямків кластерного розвитку даного регіону. In the article the prospective sectors for the development of clusters in the Ukrainian Black Sea regions have been researched by the help of industry concentration ratios. The maritime sector of the Ukrainian Black Sea Region is determined as one of the priorities of cluster development in the region.