Методи біотехнології в системі заходів зі збереження біорізноманіття рослин - Белокурова, В.Б. (Цитология и генетика, 2010)
Розглянуто основні методи збереження генофонду рослин на основі підходів in situ та ex situ. Описано методи біотехнології (культура in vitro, кріоконсервація), які застосовуються для створення колекцій генетичного різноманіття рослин, і проаналізовано можливості та обмеження кожного з них. Рассмотрены основные методы сохранения генофонда растений, включающие подходы in situ и ex situ. Описаны основные методы биотехнологии (культура in vitro, криоконсервация), которые применяются для создания коллекций генетического разнообразия растений, а также проанализированы возможности и ограничения каждого из них. The main methods of conservation of plant biodiversity using in situ and ex situ approaches are analyzed in the review. Potentials and problems of biotechnology (in vitro culture, cryopreservation) for storage of plant germplasm are discussed.