Медико-генетичні наслідки радіаційних аварій - Дьоміна, Е.А.; Бариляк, І.Р. (Цитология и генетика, 2010)
Проаналізовано дані літератури щодо радіаційних аварій, які сталися в світі, їх причини, масштабність, особливості клінічних та генетичних ефектів. Найбільшу увагу приділено раннім та віддаленим наслідкам аварії на Чорнобильській АЕС. Проанализированы данные литературы о радиационных авариях, произошедших в мире: причины, масштабность, особенности клинических и генетических эффектов. Наибольшее внимание уделено ранним и отдаленным последствиям аварии на Чернобыльской АЭС. The literature data concerning radiation catastrophes that occurred all over the world are analyzed. Causes, scales, clinical and genetiс effects are discussed. Special consideration is given to the early and distant consequences of Chernobyl PAS catastrophe.