«…Все, що звязане з визволенням України» (До ґенези відносин Організації Українських Націоналістів та Українського Центрального Комітету на початку Другої світової війни) - Кучерук, О. (Український визвольний рух, 2013)
На основі нових документів досліджується громадсько-політичне життя на українських землях, що входили до Генеральної
Губернії, у 1940 році, зокрема, відносини між підпільною революційною Організацією Українських Націоналістів на чолі з Андрієм
Мельником та легітимною громадською харитативною організацією — Українським Центральним Комітетом на чолі з Володимиром
Кубійовичем. Публікуються протоколи спільних нарад провідників
цих організацій. Article is devoted to the socio-political life on the Ukrainian territories
belonging to the General Government in 1940, and is based on new
documents. Relationships between the underground Organization of
Ukrainian Nationalists, led by Andriy Melnyk and the legitimate Ukrainian
Central Committee, headed by Volodymyr Kubiyovych are overviewed.
Minutes of the meetings of leaders are published.