Роль Нестора Махна і махновщини у повстанському русі українського селянства (1917—1921 рр.) - Солов’ян, В. (Український визвольний рух, 2013)
У статті висвітлено роль, яку відіграли Н. Махно та махновщина у
повстанському русі українського селянства в 1917—1921 рр. Увагу
зосереджено на становленні та еволюції соціально-визвольного та
нaціонально-визвольного аспектів української революції в межах
махновського руху. The main aim of the article is to highlight the role of N. Makhno and
Makhnovshchyna in liberation struggle of the Ukrainian peasantry in
1917—1921. The emphasis is made on the research of the origin and
evolution of social and national aspects of the Ukrainian Revolution within
Makhno movement.