Гайдамацький кіш Слобідської України (грудень 1917 р. — грудень 1919 р.) - Тютенко, Р. (Український визвольний рух, 2013)
Стаття присвячена одному з перших регулярних підрозділів військ
Центральної Ради — Гайдамацькому кошу Слобідської України.
Висвітлено передумови утворення підрозділу, його формування, простежено особовий склад, матеріальну базу, участь вояків в боротьбі за українську державність, долі керівних осіб Гайдамацького
коша. The article is devoted to one of the first regular subdivisions of the Army of
the Central Rada — the Haydamaky Kish of Sloboda Ukraine. It shows preconditions,
formation and development, personnel, resourses, depicts
participation of the Kish in the struggle for independence of Ukraine and
trace fates of its leaders.