Инфицирование Wolbachia не влияет на частоту кроссинговера у Drosophila melanogaster - Серга, С.В.; Демидов, С.В.; Козерецкая, И.А. (Цитология и генетика, 2010)
Исследовано влияние инфицирования эндосимбиотической бактерией Wolbachia на процессы рекомбинации в половой хромосоме Drosophila melanogaster на участке между генами white и cut. Проведен анализ частоты кроссинговера в различных вариантах скрещиваний линий, инфицированных и не инфицированных бактерией. Результаты показали отсутствие влияния инфицирования Wolbachia на частоту кроссинговера на исследовавшемся участке Х-хромосомы D. melanogaster. Досліджено вплив інфікування ендосимбіотичною бактерією Wolbachia на процеси рекомбінації у статевій хромосомі Drosophila melanogaster на ділянці між генами white та cut. Було проведено аналіз частоти кросинговера у різних варіантах схрещувань інфікованих та не інфікованих бактерією ліній. Результати свідчать про відсутність впливу інфікування Wolbachia на частоту кросинговера на досліджуваній ділянці Х-хромосоми D. melanogaster. Тhe influence of infection with endosymbiotic bacteria Wolbachia on crossingover in Drosophila melanogaster between the white and cut genes in the X chromosome was studied. Reciprocal crosses have been conducted between infected and non infected fruit fly strains. The results showed no significant effect of Wolbachia infection on the crossingover rates in D. melanogaster between the white and cut genes in X-chromosome.