Сучасні біотехнології в оцінці генетичного різноманіття українських сортів хмелю звичайного (Humulus lupulus L.) - Сиволап, Ю.М.; Захарова, О.О.; Кожухова, Н.Е.; Ігнатова, С.О.; Приставський, М.С.; Зеленіна, Г.А. (Цитология и генетика, 2010)
Оцінка генетичного різноманіття генофонду хмелю за ДНК-типуванням високоваріабельних мікросателітних локусів та оптимізація умов введення різних генотипів в культуру in vitro є важливим етапом на шляху формування національних сортових ресурсів, основою сучасного розсадництва та засобом захисту власності на сорт, а також необхідна для розробки молекулярних методів добору садивного матеріалу, вільного від патогенів. Оценка генетического разнообразия генофонда хмеля с помощью ДНК-типирования высоковариабельных микросателлитних локусов и оптимизация условий введения различных генотипов в культуру in vitro является важным этапом формирования национальных сортовых ресурсов, основой современного питомниководства и средством защиты собственности на сорт, а также необходима для разработки молекулярных методов отбора посадочного материала, свободного от патогенов. Genetic variety estimation of hop gene pool using DNA-typing of highly polymorphic microsatellite loci and optimization of introduction to the culture of in vitro conditions is the important stage of national varieties resources forming, basis of modern nursery and protect mean of varieties property, and also it is necessary for development of molecular methods of selection of planting stocks free from pathogens.