Гомеотичні гени та їхня роль у формуванні ознак морфології в пшениці - Прокопик, Д.О.; Терновська, Т.К. (Цитология и генетика, 2011)
Наведено інформацію про основні родини гомеотичних генів рослин, способи регуляції їхньої активності та роль у моpфогенезі. Обговорено роль відомих гомеотичних генів у розвитку пшениці, а також імовірну участь гомеотичних генів у формуванні основних ознак морфології цього виду. Представлена информация об основных семействах гомеотических генов растений, способах регуляции их экспрессии и роли в морфогенезе. Обсуждается роль известных гомеотических генов в развитии пшеницы, а также предполагаемая роль этих генов в контроле основных признаков морфологии. The information concerning major families of plant homeotic genes, ways of their expression regulation and role in plant morphogenesis is outlined. Role of known homeotic genes in wheat development and growth habit establishment is presented. A supposed role of homeotic genes in major morphologic traits formation is discussed.