Вікова залежність перебігу мейозу у міжвидового гібрида F1 Solanum linnaeum L. × Solanum incanum L. - Монтвід, П.Ю. (Цитология и генетика, 2011)
Проведено дослідження перебігу мейозу у міжвидового гібрида F1 Solanum linnaeum L. × Solanum incanum L. на першому й другому роках вегетації. На другому році життя гібридних рослин одержано обнасінені плоди. Кількість унівалентів, тетравалентів й відсоток основних порушень зменшувались із збільшенням віку рослин. Мейоз у батьківських форм був нормальним. Зроблено висновок про зв’язок регулярності мейозу у гетерозигот F1 Solanum linnaeum L. × Solanum incanum L. з гібридною природою генотипу, віком й впливом чинників оточуючого середовища. Проведены исследования прохождения мейоза у межвидового гибрида F1 Solanum linnaeum L. × Solanum incanum L. на первом и втором годах вегетации. На втором году жизни растений получены осемененные плоды. Количество унивалентов, тетравалентов и процент основных нарушений уменьшалось с увеличением возраста растений. Мейоз у родительских форм был нормальным. Сделан вывод о связи регулярности мейоза у гетерозигот F1 Solanum linnaeum L. × Solanum incanum L. с гибридной природой генотипа, возрастом и влиянием факторов внешней среды. Meiosis passing in the first- and second-year-plants of F1 interspecific hybrid Solanum linnaeum L. × Solanum incanum L. has been carried out. Fruit with seeds were formed during a second year of vegetation. The quantities of uni- and tetravalents and main disorders frequency lowered with plant age. Meiosis in parental forms was normal. The conclusion was drawn about F1 Solanum linnaeum L. × Solanum incanum L. meiosis regularity connection with heterozygous genotype, influence of environmental factors and plant age.