Інституційні чинники розвитку регіональної інтеграції в сучасному економічному просторі - Горняк, О.В. (Економічні інновації, 2011)
Проаналізовані інституційні чинники розвитку регіональної інтеграції, переваги регіональних інтеграційних угод у порівнянні з односторонньою лібералізацією економічних відносин, якісні зміни в процесі формування і розвитку інтеграційних угрупувань. Розкрито протирічивий вплив інтеграції на економічне зростання країн-учасниць. Надані рекомендації щодо використання переваг та врахування втрат економічної та політичної інтеграції. The institutional factors of regional integration development, the benefits of regional integration agreements in comparison with the unilateral liberalization of economic relations, qualitative changes in the formation and development of integration groupings are analyzed. The contradictory impact of integration on economic growth in participating countries is revealed. Recommendations on the advantages use and consideration of economic and political integration costs are given.