Інституційні фактори формування та розвитку інноваційних систем в країнах, що розвиваються та з перехідною економікою - Грінченко, Ю.Л. (Економічні інновації, 2011)
Запорукою сталого економічного розвитку є технологічний прогрес, що базується на інноваціях. Одним з ключових чинників ефективності інноваційного процесу є інституційна структура, яка здебільш відображає відмінності у шляху розвитку країни. Структурні перетворення в інституційній системі дозволяють трансформувати навчання в знання, а знання – в компетенції, у тому числі стосовно розробки та запровадження інновацій. The sustainable economic development requires technological progress based on innovations. One of the key factor for the efficient innovative process is a institutional framework, which reflects the previous path of development. Structural changes in the institutional system help to transform learning to knowledge. Knowledge – to competencies, including those of development and introducing of innovations.