Обеспечение внешнеэкономической безопасности как приоритет трансформационых изменений в развитии Украины - Оленцевич, Н.В.; Гордон, М.В. (Економічні інновації, 2011)
Обґрунтована необхідність і виявлені основні проблеми забезпечення зовнішньоекономічної безпеки України. Розраховані індикатори зовнішньоекономічної безпеки держави і виявлений ступінь їх відхилення від порогових значень. Виявлені основні ризики зовнішньоекономічної діяльності. Запропоновані заходи щодо підвищення ступеню зовнішньоекономічної безпеки держави. A necessity is grounded and the basic problems of providing of external economic safety of Ukraine are exposed. The basic risks of foreign economic activity are exposed. Measures are offered on the increase of degree of external economic safety of the state by means of forming of Conception of national interests and development of strategy of its realization.