Питання формування та функціонування кластерів у рекреаційно-туристичному комплексі регіону - Дишловий, І.М. (Економічні інновації, 2011)
В статті розглянуто сутність рекреаційно-туристичних кластерних утворень – їх цілі, завдання та складові елементи; проаналізовано організаційну структуру та систему взаємозв’язків всередині кластерів; наведено їх функціонально-галузеву структуру; перелічено переваги та недоліки кластерного підходу до розвитку рекреаційно-туристичної сфери в регіоні. The paper considers the nature of recreation and tourist cluster formations - their goals, objectives and components; analyzed the organizational structure and system of relationships within the clusters, they are functional and sectoral structure, lists the advantages and disadvantages of cluster approach to the development of recreation and tourism in the region.