«Зелений» імператив розвитку рекреації та туризму в Причорноморських регіонах України - Нездоймінов, С.Г. (Економічні інновації, 2012)
В статті розглядаються наукові погляди щодо напрямків формування екологічної інфраструктури в сфері рекреації, гостинності та туризму в контексті концепції ЮНЕП «зелена економіка», процеси економічних перетворень, пов’язаних з формуванням конкуренто-спроможності туристично-рекреаційних комплексів регіонів України. Запропоновано авторські підходи щодо формування структури організаційно-економічного механізму розвитку рекреації та туризму в Причорноморських регіонах України на засадах парадигми «зеленої економіки». In the article scientific looks are examined to the problems of forming of principles of «green tourism» in the field of recreation and tourism in the context of conception of YUNEP «green economy», processes of economic transformations, related to forming of competitiveness of tourism and recreation complexes of regions. Offered authorial approaches in relation to forming of structure of organizationally-economic mechanism of development of recreation and tourism in the Black Sea regions of Ukraine on principles of paradigm of "green economy".