Політична доповідь Мирослава Прокопа (1944 р.) - Грицьків, Р. (Український визвольний рух, 2005)
Пропонована читачам Політична доповідь Мирослава Прокопа Володимира Орловича, виголошена на Першому великому зборі УГВР у липні 1944 року, є однією з найвдаліших спроб осмислити геополітичну ситуацію та становище в Україні напередодні завершення Другої світової війни.