Арешт Осипа Дякова 1940 р. у світлі документів Державного архіву Служби Безпеки України - Іщук, О.; Ніколаєва, Н. (Український визвольний рух, 2006)
Статтю присвячено одному з маловивчених епізодів життя керівника Львівського крайового проводу ОУН(б) в 1948–1950 рр. Дякова Осипа Васильовича – «Артема», «А. Осипенка», «Наума», «О. Гончарука», «Цьвочка», «608», від чийого дня народження 21 червня 2006 р. минуло 85 років.