Основні важелі еко-податкової реформи та стимули її застосування - Мартинюк, І.В. (Економічні інновації, 2012)
Розглянуто сутність природно-ресурсних платежів як інструмент економічного механізму природокористування, обґрунтовано необхідність їх реформування шляхом запровадження еко-податкової реформи. Визначено основні важелі еко-податкової реформи та стимули її застосування у вигляді подвійного дивіденду. Essence of natural-resource payments is considered as an instrument of economic mechanism of natural use. Necessity of their reformation is grounded by introduction of environmental tax reform. The basic levers of reform and stimuli of its application are determined as a double dividend.