Учёт влагооборота в моделях климата Адема и Блиновой Е.Н. - Ефимов, В.А.; Ивус, Г.П.; Грушевский, О.Н. (Кримський науковий центр НАН України і МОН України, 2004)
Розглянуто питання уточнення результатiв моделювання клiмату за моделями Адема Дж. та Блiнової К.М . Розрахунок вологообороту дозволяє iстотно покращити результати моделювання клiмату оскiльки надає можливiсть подання моделей термобаричних полiв разом з полями опадiв, що притаманнi конкретним клiматичним розподiлам, а також уточнити результати моделювання клiмату за обома моделями за рахунок вмiсту ними величини прихованої енергiї конденсацiї водяної пари. Calculation of hidrologic cycle makes it possible to render climate modelling more precise as it allows presenting the results of thermobaric field modelling jointly with precipitation fields, characteristic of particular climate distribution as well as specifying the results of climate modelling in accordance with both models owing to water vapour latent energy being taken into account.