Біля витоків УВО: військово-політична діяльність Є. Коновальця у 1920–1921 рр. - Ковальчук, М. (Український визвольний рух, 2006)
Спираючись на маловідомі архівні документи, спогади сучасників, ми спробували реконструювати
обставини зародження УВО у 1920–1921 рр. Важливим джерелом
для нашого дослідження стали матеріали Архіву ОУН у Києві, які вперше вводимо до наукового обігу.