Методика оцінки конкурентоспроможності прикордонного регіону на основі кластерного підходу (на прикладі Одеської області) - Андерсон, Н.В. (Економічні інновації, 2012)
У статті розглянуто методи оцінки конкурентоспроможності прикордонного регіону на основі кластерного підходу. Запропоновано методику визначення потенціалу кластеризації (потенціалу формування регіональних економічних кластерів) економіки регіону на прикладі Одеської області. In the paper we discuss methodology of the assessment of border region competitiveness on the base of cluster approach. Some methods for estimation of clusterization potential (ability to form the regional economic clusters) of regional economy are proposed.