Визначення підходів до формування категорії економічний простір - Ільченко, С.В. (Економічні інновації, 2012)
У статті узагальнено та систематизовано теоретичні підходи до визначення поняття економічного простору, його ролі у формуванні просторово-мережного каркасу для ефективного функціонування складаючих економіку країни елементів та систем. Запропоновано новий інформаційно-інтеграційний підхід до визначення категорії економічного простору як критерію якісно нових взаємовідносин економічних систем. In articles generalized theoretical approaches to definition of economic space concept, its role in formation of a spatially-network skeleton for effective functioning of elements making national economy and systems also are systematized. The new information-integration approach to definition of economic space category as is offered criterion of qualitatively new mutual relations of economic systems.