Становлення регіональної економіки: диспропорції економічного розвитку - Науменко, Ж.Г. (Економічні інновації, 2012)
У статті розглядається становлення регіональної економіки як науки. Розглянуто різні теорії регіональної економіки. Виділено періоди становлення регіональної політики. Проаналізовано зарубіжний та вітчизняний досвід становлення регіональної економіки. Приведено погляди різних авторів щодо визначення регіону. Розглянуто диспропорції регіонального розвитку, бачення авторів та представлено самостійне бачення. Розглянуто класифікацію регіональних диспропорцій. The article deals with the formation of the regional economy as a science. The different theories of regional economy were identified. The periods of regional policy were selected. The foreign and domestic experience of the regional economy were presented. Cited the views of different authors to define the region. There was presented regional development disparities, vision of the authors and independent vision. The classification of regional disparities were proposed.