Фіскальний потенціал оподаткування прибутку підприємств України - Волохова, М.П.; Шлафман, Н.Л. (Економічні інновації, 2012)
У статті розглянуто фіскальній потенціал оподаткування прибутку підприємств і вказано недоліки цього механізму. Проаналізовано фактори, що впливають на величину надходжень податку, а також запропоновано авторське бачення шляхів модернізації діючого податкового законодавства для підвищення ефективності функціонування податку на прибуток в Україні. The article considers the potential fiscal taxation of business profits, the above drawbacks of this mechanism. Analyzed the factors that influence once on the value of income tax. Proposed copyright vision of modernizing the current tax laws to improve the efficiency of the income tax in Ukraine.