Споживча політика: оцінка законодавчих регламентів та напрямів розвитку - Ліпанова, О.В. (Економічні інновації, 2012)
Стаття присвячена інтеграційному процесу наближення України до Європейського Союзу, який вимагає дотримання відповідних екологічних вимог, гармонізації у сфері правового регулювання охорони навколишнього природного середовища, використання природних ресурсів та забезпечення екологічної безпеки, в тому числі через політику сталого споживання та виробництва. In the article the basic aspects of application of of informative-communication technologies are considered in the process of organization of transportation, and also degree of its realization in international and European sea-born trade. The estimation of output of the Ukrainian shiping companies is analysed on the proper level, coming from the features of application of international law in Ukraine.