Використання нанотехнологій — запорука розвитку сучасного виробництва (ІІІ Міжнародна наукова конференція «Наноструктурні матеріали — 2012, Росія — Україна — Білорусь», НАНО–2012) - Наумовець, А.Г.; Беспалов, С.А. (Вісник НАН України, 2013)
На виконання рішення II Міжнародної
наукової конференції «Наноструктурні матеріали — 2010: Білорусь — Росія — Україна» (НАНО–2010), яка проходила в Києві в
2010 р., за ініціативою Російської академії
наук, Національних академій наук України
та Білорусі з 19 по 22 листопада 2012 р. у
Санкт-Петербурзі на базі Санкт-Петербурзького наукового центру РАН та Інституту
хімії силікатів ім. І.В. Гребенщикова РАН
було проведено III Міжнародну наукову
конференцію «Наноструктурні матеріали —
2012: Росія — Україна — Білорусь» (НАНО–2012). Мета цього форуму полягала у зміцненні координації зусиль учених трьох країн
у галузі вивчення закономірностей наносвіту, розроблення та дослідження новітніх речовин і наноматеріалів, просування нових
нанотехнологій на світовий ринок.