Астрофізичні та космологічні проблеми прихованої маси і темної енергії Всесвіту (виступ академіка НАН України Валерія Михайловича Шульги) - Шульга, В.М. (Вісник НАН України, 2013)
Проблеми фундаментальної фізики і космічні дослідження (за доробками Цільової програми НАН України «Космомікрофізика»).