Факторы конкурентоспособности предприятия портовой деятельности - Хотеева, Н.В.; Воркунова, О.В. (Економічні інновації, 2011)
У статті розглянуто взаємозв'язок факторів і рівня конкурентоспроможності підприємств портової діяльності. Основними напрямками підвищення конкурентоспроможності підприємств портової діяльності повинна стати використання внутрішніх факторів, а саме реалізація заходів щодо підвищення ефективності використання всіх видів ресурсів: інвестиційних, матеріальних, фінансових, трудових, природних і управлінських.