Strategic direction of development of container transport technological system of Ukraine - Vaskov, Y.; Opanchuk, B. (Економічні інновації, 2011)
Участь у міжнародній морській торгівлі дедалі все більше розглядається як провідний засіб ефективного використання геостратегічного розташування України, визначення та проведення нею ефективної міжнародної транспортної політики, інтеграції України до світового та європейського економічного простору. За своїм розташуванням Україна є природним «хабом», якій має обслуговувати територію суміжних країн, забезпечуючи створення умов ефективного розвитку власної економіки, оскільки контейнерні перевезення грають важливу роль у розвитку міжнародної торгівлі і є головним сегментом зовнішньоекономічної діяльності.