Problems of transhipment development in Ukraine: decision ways - Opanchuk, B. (Економічні інновації, 2011)
У статті розглядаються основні проблеми, що постали перед розвитком контейнерних перевезень в режимі трансшипмента в Україні та шляхи їх вирішення з огляду на зростаючий рівень конкуренції контейнерних терміналів сусідніх країн на ринку фідерних перевезень Чорного моря. Здійснити трансшипмент в Україні вдалося завдяки змінам до Закону України «Про транзит вантажів» і наданню Міністерством транспорту та зв'язку України знижки у розмірі 50% на навантажувально-розвантажувальні роботи для цього виду транспорту. Запропоновано ряд організаційних заходів щодо сприяння розвитку цього виду перевезень в Україні, який, в свою чергу, сприяє реалізації транзитного потенціалу держави.