Аманітальні гриби Національного природного парку «Святі гори» - Полохіна, І.І.; Трискиба, С.Д.; Сухомлін, М.М. (Промышленная ботаника, 2011)
Особливості ландшафтів НПП «Святі Гори» пов’язані з наявністю різноманітних за мікрокліматичними умовами ділянок, що обумовлює загальну різноманітність рослинності. Ці ж особливості обумовлюють різноманітність мікофлори парку. Всього виділено 22 види аманітальних макроміцетів з 4 родин. The landscape peculiarities of the Svyati Gory National Nature Park are caused by the presence of areas with different microclimatic conditions which leads to general vegetation diversity. The same characteristics determine the diversity of micoflora in the park. On the whole 22 species of amanitales of 4 families have been found.