До історії дослідження адвентивних рослин Старобільского степу на південному сході України - Кучер, О.О. (Промышленная ботаника, 2011)
Проведено аналіз історії дослідження адвентивної фракції флори Старобільського степу. Проаналізовано літературні джерела з ХVІІІ сторіччя до останніх часів. Весь період досліджень розділено на три великі етапи. Дана їх детальна характеристика. Розглянуто останні тенденції в дослідженні адвентивної флори, а саме – питання вивчення інвазійних видів. The analysis of the history of the study of adventive fraction of flora of Starobilsk Steppe has been made. The literary sources from XVIII century till nowadays have been analyzed. The whole research period is divided into three big periods. Their detailed description is given here. The latest adventive flora research trends and specifically the question of invasive species studying have been considered.