Еколого-морфологічна структура популяції американського трипса в оранжереях водних і прибережно-водних рослин Ботанічного саду ім. акад. О.В. Фоміна - Чумак, П.Я.; Мазур, Т.П. (Промышленная ботаника, 2011)
Наведено морфометричні показники ознак імаго Echinothrips americanus Morgan та надана характеристика виявленої варіабельності у зв'язку з живленням на різних видах водних та прибережно-водних рослин. Наведено екологічно безпечні засоби захисту гідрофільних рослин від трипсу. Morphometrical indices of characteristics of Echinothrips americanus Morgan imago are provided, and characteristic of found variability as a result of feeding on different species of aquatic and riverside-aquatic plants are given. Eco-safe methods of hydrophilic plants protection from thrips are provided.