До методики картування видів урбанофлори (на прикладі м. Харкова) - Звягінцева, К.О.; Сінна, О.І. (Промышленная ботаника, 2012)
Розроблена картографічна основа м. Харкова для картування видів урбанофлори. За допомогою програмного забезпечення ArcGі 9.3 створені геоінформаційні шари даних (межа міста, річки, водоймища, залізниці) і шари функціонального зонування міста (лісопаркова і паркова зони, забудовані ділянки: одно- і багатоповерхова забудова, промислові території, рудеральні екотопи, пустирі), які формують карту-основу. We have developed a cartographic basis of Kharkiv city for mapping of urban flora species. Using ArcGі 9.3 software, we have created the geoinformation data layers (city borders, rivers, water storage basins, railways) and the layers of functional zoning of the city (forest park and park lands, built-up areas: single-and multi-story buildings, industrial sites, ruderal ecotopes, wastelands) which form the base map.