Запас енергії у надземній частині лучних фітоценозів Лівобережного Лісостепу України - Орлова, Л.Д. (Промышленная ботаника, 2012)
Виявлено запаси енергії у різних типах лучних фітоценозів Лівобережного Лісостепу України. Показано, що енергетичний потенціал надземної маси залежить від типу лук, погодних умов. Встановлено, що накопичення енергії у сіні був вище при зменшенні господарського навантаження, тобто введення певного режиму охорони. The energy stores in different types of meadow phytocenoses of the Left Bank Forest steppe area of Ukraine have been found. This study has shown that the energy potential of aboveground mass was dependent on the type of meadows, weather conditions. It has been determined that the accumulation of energy in the hay was higher while economic loading was reduced, i.e. a certain protection regime was introduced.